In ultimul timp, este din ce in ce mai persistenta lupta contra masivei poluari a planetei si a grijei fata de tot ceea ce ne inconjoara, punctandu-se mereu ca omenirea aduce imense prejudicii.
Sunt perfect de acord cu necesitatea de a avea grija de modul de manifestare al omenirii, de a incerca o educare in acest sens. Dar totusi, pana la a se afirma ca omenirea distruge planeta ....
Iata o perspectiva umoristica a unei conceptii :
http://www.youtube.com/watch?v=E_8vVKyiBZ8
Acelasi umorist, a abordat si o alta problematica a omenirii, cea a religiei si a dogmei crestine.
Nu o sustin neaparat dar iti pune mintea la contributie, doar daca esti deschis la astfel de filosofii. Recunosc ca desi nu am reusit sa citesc Biblia complet, sunt unele chestiuni ramase fara raspuns, si totusi sunt altele la care un raspuns il gasesti doar in Biblie.
Biblia si religia crestina, sunt pentru mine un mod si o conceptie de viata, astfel incat sa imi pot dezvolta propriul eu, cu respectarea eului celorlalti.
Pentru mine, eu cred ca sunt abia trecut de stadiul descris de un alt umorist, Dave Allen, in acest sketch.
http://www.youtube.com/watch?v=qpVjBBDMOoA&feature=related
Dumnezeu este in tot si in toate!
Pe de alta parte, protectia naturii si protectia semenilor este dupa mine, una si aceeasi conceptie de comuniune, de a fi tu insuti dar cu respectarea felului de a fi al celorlalti. Cu alte cuvinte, revenind la ideea mea a efectului de turma, religia a reusit o educare a comportamentului regnului uman, dar a fost deraiat in interpretare si s-a ajuns la a educa o turma sa faca si nu sa gandeasca. Pacat!
Iar de ceva vreme, pe fondul cresterii alarmante a ateistilor, se chinuie altii sa dea o noua directie omenirii, ”Salvati Planeta!” si din pacate are acelasi efect din cauza imensitatii turmei.
Ce ar trebui facut de fiecare individ care vrea sa scape de acest efect al turmei? SA GANDEASCA nu prin prisma propriului interes ci prin prisma contributiei proprii la dezvoltarea celuilalt. AJUTA pe ceilalti ca sa poti fi ajutat.
Nu cred ca exista o persoana in istoria omenirii, apreciata de majoritatea posteritatii, care sa fi gandit in alti termeni decat interesul celorlalti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu